Un dia d’estiu de la iaia del Maresme

Un dia d’estiu de la iaia del Maresme

A la Coia, la iaia del Maresme, li agrada passar el dia amunt i avall. No para mai quieta! A l’estiu és quan més li agrada fer activitats a l’aire lliure. Volta per tots els municipis de la comarca descobrint els racons més irresistibles, de fet, assegura que el Maresme és irresistiblement inexplorat! Per això, vol compartir un dels seus dies, perquè tothom pugui conèixer les meravelles de la comarca.

La iaia s’aixeca ben d’hora al matí per aprofitar bé el dia. Un cop està preparada, planifica tot el que farà i es prepara el dinar, avui dinarà fora. El primer punt del seu itinerari és la platja. Però està indecisa, no sap quina platja triar entre els 16 municipis costaners de la comarca! Finalment, decideix anar a la Platja de les Roques de Montgat. Prepara el seu bitllet de tren i cap al mar!

Després d’una estona de sol, aigua i molta protecció solar, arriba l’hora de dinar. La iaia del Maresme ja el porta preparat a la seva carmanyola. Però a la platja fa massa calor. On pot anar? Ah, ja ho sap! Es dirigeix cap al parc del Palmar, de Premià de Mar, on hi ha una zona de pícnic a l’ombra de les palmeres. També té una pista multiesportiva amb porteries de futbol sala i taulells de bàsquet per jugar i un parc de cal·listènia per fer exercici.

Aquesta tarda, la iaia del Maresme vol aprendre coses noves, per això es dirigeix de nou cap a l’estació amb destí Mataró. Aquí es troba el Museu de Mataró Can Marfà, un espai dedicat a la indústria del teixit de punt, l’activitat industrial que ha donat singularitat i identitat a la ciutat. Mataró, capital del gènere de punt és l’exposició permanent que narra, des d’una perspectiva pluridisciplinar, el passat, el present i el futur d’aquesta indústria a Mataró a través d’un centenar d’objectes de la Col·lecció Jaume Vilaseca, com maquinària, indumentària, publicitat, eines i documents.

Després d’aquesta visita, la iaia torna a casa per descansar una mica i prendre el seu berenar preferit de l’estiu: gelats de iogurt! Són ben sans i fàcils de fer. Només cal comprar el teu iogurt preferit i col·locar-lo en un motlle de gelat. Estan boníssims!

La iaia del Maresme encara té energia i vol donar un tomb. Mira el mapa de la comarca i decideix anar al municipi més petit: Caldes d’Estrac. Visita els safareigs d’aigua calenta, l’església de Santa Maria, la biblioteca Can Milans i les torres de guaita que encara es conserven al petit poble de poc més de 3.000 habitants.

Per acabar el dia, què millor que una pel·lícula? I a l’estiu, el que més li agrada a la iaia és el cinema a la fresca. Puja al tren de nou per anar cap a Calella, on emeten pel·lícules a l’aire lliure. Una forma d’allò més relaxada per posar el punt i final a un gran dia de descoberta del Maresme, amb un element en comú: pots anar en transport públic. I la diversió mai s’acaba, perquè pots recórrer cada dia una platja, dinar a diferents parcs, visitar cadascun dels museus de la comarca i caminar pels carrers de cada municipi. Sempre hi ha coses noves per descobrir.

La iaia del Maresme torna a casa esgotada però ben contenta. I és que no hi ha res millor que gaudir de la comarca a l’estiu. Ens veiem a la propera excursió!!