Quatre destinacions del Maresme estan acreditades amb la marca “Platja en Família”

Quatre destinacions del Maresme estan acreditades amb la marca “Platja en Família”

Sabies que quatre municipis del Maresme estan certificats per l’Agència Catalana de Turisme com a Turisme Familiar? Sí, concretament tenen la marca de Platja en Família, el que les acredita com a destinacions costaneres especialitzades en turisme familiar, pel que disposen de tots els serveis i activitats que es necessiten per passar unes vacances en família inoblidables. Aquestes destinacions són Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna. Les quatre comparteixen una platja de sorra gruixuda i daurada i unes aigües blaves ideals per passar grans jornades a l’estiu. Ara us explico per què són tan especials!

ruta-2-fonts-d-aigua

Fonts d’aigua

Santa Susanna és la primera localitat que va ser acreditada, concretament a l’any 2003. Té una àmplia oferta d’allotjament i restauració per a les famílies, amb un extens ventall de propostes d’oci i entreteniment, entre les quals destaquen el Centre BTT de Montnegre, el parc Activ Natura, l’Estació Nàutica i el que els susannencs coneixen com “el cuc”. Saps què és? No, no és un espai on veure aquests animalons allargats! És un trenet que volta pel municipi per poder-lo conèixer, una forma molt divertida de recórrer Santa Susanna a l’estiu.

 

 

 

 

 

Aquest mitjà de transport destinat a les visites familiars també està a Calella, però els locals li diuen carrilet. Ja veieu la varietat que hi ha dins del Maresme! Calella va rebre la certificació com a destinació de Turisme Familiar l’any 2004, on els visitants poden gaudir de l’encant del seu nucli antic, l’espectacularitat del far, la tranquil·litat d’un passeig pel Parc Dalmau amb una estona de jocs als gronxadors o a qualsevol dels altres parcs de la ciutat.

ruta-2-far-de-calella

Far de Calella

A l’estiu, amb la calor que fa, també és molt divertit pujar al “banana bus”, un plàtan gegant que ens porta a gran velocitat pel mar reptant-nos a no caure a l’aigua o als inflables aquàtics. I també es poden passar estones descobrint les exposicions del Museu del Turisme o del Museu Arxiu, també el passat de la ciutat al seu Refugi Antiaeri convertit també en un espai museístic.

 

 

 

 

 

 

ruta-2-aqueducte

Aqüeducte romà

L’any 2005, l’Agència Catalana de Turisme també va certificar Pineda de Mar, un municipi que ofereix platges de bandera blava, visites d’interès, activitats culturals, esportives i d’oci. La proximitat al parc natural del Montnegre i el Corredor facilita poder fer rutes a peu i amb bicicleta i la Fundació Tharrats proposa als més menuts endinsar-se en el món del dibuix i les arts gràfiques. Pineda també té una base nàutica on poder fer un munt d’activitats, un mini beach club i un parc aquàtic flotant. Per les estones fora de l’aigua, també compta amb un parc infantil adaptat als nens i nenes amb tot tipus de característiques i cada setmana ofereix una agenda plena d’esdeveniments familiars.

 

 

 

 

Malgrat de Mar es va sumar al segell de Destinació de Turisme Familiar l’any 2007. La localitat té més de cinc

ruta-1-parc-francesc-macia

Parc Francesc Macià

quilòmetres de platja i la més gran, la de l’Astillero, està equipada amb una biblioplatja i un club infantil. El meu espai preferit de Malgrat és el parc Francesc Macià: té una àrea de joc infantil gegant, de 40.000 metres quadrats, amb espais diferenciats per diferents franges d’edat. Té figures enormes com llapis, maquinetes i sabates, un skate parc i jocs sensorials. Les escoles i els casals també l’escullen per les seves excursions! A la platja també hi ha un miniclub que s’instal·la durant els mesos d’estiu. I els divendres al matí hi fan una festa de l’escuma!

 

 

 

 

 

Les famílies tenen al Maresme tot el que poden necessitar per passar-hi un dia de sortida o les seves vacances. No t’ho pensis més! Ah! I si fas fotografies, no t’oblidis de compartir-les amb mi a @laiaiamaresme amb l’etiqueta #laiaiadelmaresme!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.