Les platges del Maresme tenen vida més enllà de l’estiu

Les platges del Maresme tenen vida més enllà de l’estiu

 

El Maresme és famós per les seves platges. 52 quilòmetres de platges repartides pels 16 municipis costaners que amaguen autèntics tresors. Petites cales rocoses de sorra blanca i extenses platges de sorra daurada banyades per unes aigües mediterrànies de gran qualitat. Gràcies a això, moltes d’elles estan distingides amb la bandera blava, que reconeix el fet de tenir unes condicions ambientals òptimes i una sèrie d’instal·lacions, i la Q de qualitat turística.

Moltes platges també gaudeixen del Biosphere Sustainable Lifestyle, el segell de l’Instituto de Turismo Responsable que acredita que compleixen tot un seguit de pràctiques de sostenibilitat, i cada any se n’acrediten noves. Actualment ho són la Platja Gran, de Garbí i de les Roques de Calella; del Masnou i d’Ocata; de la Riera i dels Pescadors de Pineda de Mar; i de les Barques, de l’Estació i del Balís de Sant Andreu de Llavaneres.

Aquests fantàstics indrets naturals són un gran reclam a l’estiu per fer passar la calor i per estirar-se a bronzejar-se, però realment es pot gaudir de la platja durant tot l’any. A la tardor i a la primavera, quan el temps és d’allò més agradable, es poden passar llargues estones jugant a la platja. Es poden fer castells de sorra i partits de futbol o de voleibol sense l’asfixiant calor de l’estiu, permetent-nos gaudir de l’esport. També podem optar per jugar amb les pales, ja sigui en parella o en grup.

Els dies de vent són perfectes per fer volar estels amb els més petits, fins i tot el podem elaborar prèviament a casa en un taller de manualitats. Si els nens i nenes ho prefereixen, a algunes platges també hi trobaran jocs infantils com castells formats de cordes per poder escalar.

T’has plantejat una estona de lectura a la vora del mar? Una activitat relaxant amb el soroll de les onades de fons, un temps per un mateix i per submergir-se en tot tipus d’històries. Però també pot ser una activitat en família: l’hora del conte amb els més petits en un entorn natural. Ideal per explicar relats de pirates, de sirenes i de ciutats submergides.

Quan anem a la platja amb nens, sempre hi ha una activitat que no pot faltar: recollir petxines. Però compte, emportar-nos-les a casa pot deixar sense aliment als petits invertebrats de la costa. Es poden fer concursos a veure qui aconsegueix la conquilla més gran o més maca, però després cal retornar-la al seu medi natural per garantir la sostenibilitat de la platja.

A l’estiu podem practicar un munt d’esports aquàtics, però fora de temporada podem optar per les embarcacions, amb les que no ens hem de remullar: patins de vela, catamarà, caiac o una ruta en vaixell. Arreu de la comarca hi ha moltes bases nàutiques i empreses dedicades als esports aquàtics a les que ens podem adreçar per sortir a navegar. És una bona ocasió perquè els més petits aprenguin a situar els punts cardinals i com funcionen les embarcacions.

I no ens podem oblidar de les nostres mascotes. Algunes platges del Maresme permeten que els gossos hi vagin tot l’any, d’altres només en certes èpoques. Et recomanem consultar la regulació de cada municipi per poder gaudir d’aquest magnífic entorn natural amb el teu amic pelut.

Com pots veure, el Maresme té unes platges ideals per aprofitar-les durant tot l’any. Es poden fer mil i una activitats, en solitari, en família o amb amics. I si fas fotografies, no oblidis etiquetar-me a @laiaiamaresme i @costabcnmaresme amb les etiquetes #turismemaresme i #somdemaridemunt!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.