La recepta familiar amb raïm del xef Miquel Aldana, del restaurant Tresmacarrons, aprofitant la verema

La recepta familiar amb raïm del xef Miquel Aldana, del restaurant Tresmacarrons, aprofitant la verema

Hola, amics i amigues!! Sabeu que el mes de setembre se celebra la Festa de la Verema? Si, és el moment de collir el raïm que amb tanta estima han conreat els viticultors de la comarca. I això vol dir que és el moment ideal per menjar el raïm del Maresme. Sol està boníssim, però li he demanat a un bon amic xef, en Miquel Aldana, del restaurant Tresmacarrons d’El Masnou, una recepta per poder cuinar en família. I en Miquel en sap molt: el seu restaurant ha estat guardonat amb una estrella Michelin i, a més, està compromès amb la sostenibilitat i s’ha adherit al Compromís Biosphere. Preparat? Et lleparàs els dits!

 

M’ha donat una molt bona idea que tant es pot menjar per postres com per berenar: raïm amb galetes i gelat de nata. Mmmm! Necessitem molt pocs ingredients: 4 grans de raïm, 2 galetes, 2 fulles grosses d’alfàbrega i 4 de petites, 10 gotes de llimona, una mica de llet i gelat de nata.

 

És ben senzilla de fer i també molt ràpida. Només cal posar una mica de llet a les galetes perquè s’estovin i deixar-les reposar a la nevera. Mentrestant, pelem els grans de raïm, els tallem per la meitat i li traiem les llavors per no ennuegar-nos. Li afegim l’alfàbrega i les gotes de suc de llimona, ho remen, i incorporem tots els ingredients que queden: les galetes ja toves, el gelat i les fulles d’alfàbrega. Deliciós! I el millor és que es pot adaptar per a totes les persones que tenen al·lèrgies o intoleràncies, així tothom podrà degustar aquesta fantàstica recepta.

 

Ah! I no t’oblidis de comprar el raïm de km 0 als mercats municipals, el producte fresc del Maresme és el millor!!

 

Si fas aquesta recepta, no oblidis compartir-la amb mi etiquetant @laiaiamaresme i @tresmacarrons i afegint el hashtag #laiaiadelmaresme i amb els meus companys de @costabcnmaresme. I si tens més idees per aprofitar que ara és la temporada en la qual el raïm és més bo, comparteix-les també amb mi! Tinc un gran llibre de receptes fet a mà en el que incorporo totes les idees que els grans i petits xefs m’aneu explicant!

DESCARREGA’T LA RECEPTA DE RAïM AMB GALETES I GELAT DE NATA: RECEPTA Raim-amb-galetes-i-gelat

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.