La iaia s’uneix a les jornades gastronòmiques Temps de pèsol amb una deliciosa recepta

La iaia s’uneix a les jornades gastronòmiques Temps de pèsol amb una deliciosa recepta

Ja és Temps de Pèsols al Maresme! I per celebrar-ho, he demanat a experts en cuina una recepta per poder compartir amb totes les famílies de la comarca. He anat a l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, on fan cicles formatius de cuina, per conèixer de primera mà quins plats preparen i m’han explicat un de ben bo: pèsols amb botifarra negra i menta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M’he apuntat totes les indicacions i he plasmat en aquesta il·lustració el pas a pas i els ingredients que calen per elaborar aquest saborós àpat amb la perla verda del Maresme com a protagonista. Però hi ha infinites combinacions que es poden fer amb pèsols. Des del divendres 11 de març i fins l’1 de maig, en el marc de les jornades gastronòmiques del pèsol, pots descobrir un munt de propostes de la mà de 29 restauradors locals. El pèsol pot aparèixer com a entrant, com a primer, com a segon… ho voldràs tastar tot!!

 

Però si el que vols és cuinar-los tu mateix a casa, pots comprar els pèsols directament als productors i elaboradors que treballen l’horta de la comarca. Podràs omplir el cistell dels aliments més naturals, de quilòmetre 0. La diferència es nota!

 

I si no saps què cuinar, no pateixis! El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha confeccionat un receptari gràcies a l’aportació de propostes dels participants en el Temps de Pèsols. Hi podràs trobar receptes més elaborades, d’altres més senzilles i també algunes per fer en família i que els nens i nenes col·laborin i aprenguin cuinant. Jo mateixa els he assessorat per indicar quins són els plats que es poden fer amb els més petits. Un munt d’idees perquè no t’avorreixis del pèsol, combinacions que no se t’haurien acudit però que voldràs repetir una vegada i una altra!

 

No cal oblidar que el pèsol té un gran valor nutricional: conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B, que és essencial perquè els nutrients arribin al sistema nerviós. És un llegum, però té tantes propietats que s’assembla més a les verdures. I el millor de tot: està boníssim!!

 

Així que és hora d’anar a comprar tots els ingredients i posar-nos a cuinar o dirigir-nos a algun dels restaurants que fan menús especials per aquest esdeveniment. Ah! I si fas fotografies, no t’oblidis de compartir-les amb mi a @laiaiamaresme i @costabcnmaresme amb les etiquetes #turismemaresme i #somdemaridemunt!

Vols saber més sobre les jornades gastronòmiques Temps de pèsols? Consulta tota la info a: https://www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/jornades_gastronomiques_pesol_maresme

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.