La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca

ruta-1-parc-francesc-macia

La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca

Els caps de setmana són el moment ideal per anar al parc amb els més petits de casa. Però anar sempre al mateix acaba sent avorrit. Per tal que continuï la diversió, la iaia del Maresme et porta pels millors parcs infantils del nostre voltant, escollits pels mateixos usuaris a través d’Instagram.

La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca
Els caps de setmana són el moment ideal per anar al parc amb els més petits de casa. Però anar sempre al mateix acaba sent avorrit. Per tal que continuï la diversió, la iaia del Maresme et porta pels millors parcs infantils del nostre voltant, escollits pels mateixos usuaris a través d’Instagram.

Parc infantil adaptat, de Pineda de Mar

Pineda de Mar compta amb un parc de 600 m2 davant de la platja que destaca per estar adaptat a persones amb mobilitat reduïda i fomentar el joc inclusiu. Es tracta d’un gran vaixell amb el terra de goma que consta d’una àrea de 48 metres de llarg i 13 d’ample. Al recinte hi ha una gran zona verda, un parc infantil i un gimnàs al ras. A més, està lliure de barreres arquitectòniques.

Una rampa per facilitar el trànsit a infants amb cadira de rodes, un relleu adient per al joc dels nens amb molts tipus de discapacitat, dos gronxadors adaptats i un carrusel accessible d’integració complementen una instal·lació absolutament integradora. A més, s’hi han habilitat rectangles amb diferents textures, molt adients per al treball cognitiu dels nens i nenes. D’altra banda, i pensant en la calor de l’estiu, diversos triangles de tela fan ombra a les persones usuàries.

Ubicació: Plaja de Poblenou (Pineda de Mar)
Més informació: www.visitpineda.com/activitat/parc-infantil-adaptat/
Parc Francesc Macià, de Malgrat de Mar

Al nord de la comarca, hi ha un parc tancat que garanteix la seguretat dels més menuts i la tranquil·litat dels qui els acompanyen. Hi ha zones amb usos diferenciats, com un espai per a monopatins, zones de jocs sensorials, d’aixoplucs i de jocs infantils i ninots que creen una atmosfera màgica i singular. El parc acull al voltant de 10.000 nens i nenes a l’any en visites programades per escoles i casals d’estiu i moltes famílies més el visiten de manera lliure. Si hi aneu en cotxe, podeu aparcar fàcilment pel voltant.

Les zones de joc infantils estan dividides per franges d’edat. Les zones destinades a infants de menys de 3 anys estan situades prop de les àrees de pícnic, per poder tenir cura de la mainada còmodament. A les zones per a infants i joves d’entre 3 i 14 anys hi trobareu gronxadors, tobogans, tirolines i d’altres espais d’allò més entretinguts. També hi ha un espai de jocs auditius per totes les edats. El parc fins i tot compta amb un amfiteatre per a espectacles culturals.

Ubicació: Avinguda Costa Brava, 77 (Malgrat de Mar)
Més informació: www.turismemalgrat.com/viu-malgrat/parc-francesc-macia/

Parc Vallmora, d’El Masnou

Recentment s’ha inaugurat la primera fase d’aquest parc, amb dos àmbits diferenciats, una zona boscosa situada a la part alta i una segona zona de terrasses i talussos. Un cop acabat, aquest pulmó verd tindrà una superfície de 50.000 m² i serà el parc més gran del Masnou.