La iaia del Maresme anima als petits turistes a cuinar durant la seva estada als càmpings de la comarca

La iaia del Maresme anima als petits turistes a cuinar durant la seva estada als càmpings de la comarca

La guia de la iaia del Maresme per cuinar en família també encoratja a consumir productes de proximitat.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat la guia de receptes il·lustrades “Petits cuiners del Maresme. Cuina amb la iaia del Maresme”, una guia online que ha fet arribar als càmpings de la comarca per tal que puguin oferir als seus hostes.

L’objectiu és que tinguin eines per cuinar en família plats elaborats amb productes de proximitat i que poden trobar de manera fàcil en el supermercat del càmping o bé en comerços locals de cada municipi. D’aquesta manera, també es fomenta el consum local de productes de proximitat.

Les receptes estan pensades per cuinar amb pocs estris i són aptes per fer-les entre els membres més petits de la família amb l’ajuda d’un adult. Un altre objectiu és que també els turistes internacionals puguin atrevir-se a anar a comprar i participar de la vida local. La guia consta de dos formats: català-anglès i castellà-francès.

A la guia es poden trobar recomanacions a tenir en compte abans de cuinar, receptes com gaspatxo, empedrat o broquetes de fruita amb mel, consells, jocs pels més petits i un diccionari per pronunciar correctament alguns aliments en català i provar sort un cop vagin a comprar.

També hi ha espai perquè els establiments puguin afegir informació que considerin d’interès, com propostes gastronòmiques típiques de cada municipi, l’horari dels mercats municipals o de l’animació de l’allotjament o propostes de rutes per fer en família.

La iaia del Maresme és un personatge creat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per donar suport al turisme familiar de la comarca. Les oficines de turisme de cada localitat del Maresme poden oferir als turistes “La increïble guia de la iaia del Maresme” amb recomanacions sobre què visitar. També compta amb una pàgina web pròpia (www.laiaiadelmaresme.cat) que també ofereix rutes que passen per diversos pobles alhora i una agenda amb les activitats que s’ofereixen a cada municipi.