La cuinera Ada Parellada celebra el Temps de Maduixes amb la iaia del Maresme

La cuinera Ada Parellada celebra el Temps de Maduixes amb la iaia del Maresme

Ja és el temps d’un dels símbols del Maresme. Un fruit dolç però amb un punt d’acidesa, amb una textura carnosa, un aroma agradable i un color vermell intens. Ja saps de què estic parlant oi? Sí, la maduixa! Un producte singular de la comarca, que es cultiva als camps dels nostres municipis i que en molt poc temps ja el podem tenir a la taula.

Segur que has menjat maduixes de diverses formes: amb nata, amb xocolata, amb suc de taronja… però no només són per les postres o per berenar, es poden fer mil i una combinacions tant en plats dolços com salats, amb producte de Mar i de Munt, conformant els Sabors Maresme. Els més grans també poden maridar-les amb vi o escumosos de la DO Alella.

Però aquesta vegada he demanat una recepta amb maduixes del Maresme a una gran cuinera: l’Ada Parellada, propietària del restaurant barceloní Semproniana. M’he apuntat totes les seves indicacions i ho he plasmat en aquesta il·lustració perquè sigui ben senzill de fer en família. Deliciós!

I ara no tindràs problemes per trobar les fruites de Km 0: a les fruiteries i als mercats locals t’ajudaran a saber quines són les maduixes i maduixots cultivats a la comarca. Ara és quan tenen el millor gust, ja que el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb un munt de municipis celebren les jornades gastronòmiques de la maduixa des del 29 d’abril fins el 29 de maig juntament amb 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita i 18 elaboradors de carn i ous, pa i dolços i melmelades.

Pots comprar les maduixes directament al productor i menjar-les a casa, o bé degustar alguna de les combinacions que ofereixen els bars i restaurants de la comarca. La maduixa pot aparèixer com a entrant, com a primer en amanides, com a segon amb un saludable bacallà amb maduixes, a les postres com a pastís o totes soles, en forma de batut… la imaginació al poder!!

Saps que les maduixes no surten dels arbres, oi? Vols visitar algun dels camps on es cultiven aquests deliciosos fruits? Doncs anem d’excursions entre maduixes! Aquests productors et deixaran veure on creixen aquests deliciosos fruits:

  • Agrosalichs d’Arenys de Munt
  • Can Marpons d’Arenys de Munt
  • Jordi Cantallops d’Arenys de Munt
  • Horta ecològica Pla de Munt de Palafolls
  • Horta Mas Roca de Palafolls
  • Can Ginesta – Del pagès a casa de Sant Pol de Mar

Podem presumir de tenir les millors maduixes del món, un producte de gran qualitat que té una llarga llista de beneficis per la salut: ajuda a reforçar els ossos, augmenta les defenses, té un gran poder antioxidant i antiinflamatori, estimula la salut cardiovascular, és una gran font de vitamina C i K i contribueix al procés depuratiu. Però el millor de tot: estan boníssimes!

Així que és hora d’anar a comprar la nostra safata de maduixes o dirigir-nos a algun dels restaurants que fan menús especials per aquest esdeveniment. Ah! I si fas fotografies, no t’oblidis de compartir-les amb mi a @laiaiamaresme amb les etiquetes #cuinantamblaiaia #laiaiadelmaresme

Descarrega’t la recepta -> Sandvitx-de-cheesecake-amb-maduixots

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.