Gaudeix dels paisatges del Maresme sobre rodes en família

Gaudeix dels paisatges del Maresme sobre rodes en família

 

El Maresme és de mar i de munt, com és ben sabut per tothom. Podem contemplar els passejos marítims al costat de la platja o envoltar-nos d’arbres i vegetació a les zones verdes dels municipis que conformen aquesta gran comarca. I una bona forma de descobrir tots aquests paisatges és fer una excursió en bicicleta. A la tarda d’un dia de primavera, quan els nens surten de l’escola, o durant el cap de setmana. Prepara entrepans i beguda, que marxem!

Hi ha un munt d’itineraris que són en terreny pla, sense desnivell i de poca dificultat, que són perfectes per fer amb els nens i nenes tot gaudint de les vistes. Un de ben fàcil és recórrer el Passeig de Mataró, una ruta de només 1,18km que ens farà passar per les diferents platges de la ciutat, el port i l’estació. O el trajecte entre Canet de Mar i Arenys de Mar, de 2,82 km, d’estació a estació com si fóssim el tren i travessant també els passejos fins arribar al port. Per infants una mica més grans, però encara amb distàncies curtes (2,6 km), et recomano fer un tomb per Sant Mateu, una zona amb una mica més de desnivell però ideal per gaudir de l’entorn i visitar l’ermita de Sant Mateu i la Hípica.

Tens una bicicleta de muntanya o BTT? Doncs un itinerari senzill el trobem a Sant Andreu de Llavaneres. Surt del passeig Jaume Brutau i passa per la Font de la Llorita, també pel costat de la Hípica. Malgrat té una mica de desnivell, es pot fer en 20 minuts, un temps assolible per gairebé tots els membres de la família. Pugem un esglaó més i ens dirigim cap a Santa Susanna per fer una ruta que comença a dins del municipi per poder veure els parcs i les places. El nostre destí, però és la font del Boter, un espai amb zona de pícnic per poder agafar forces per la tornada. Aquest recorregut té una distància de 5,73 km i una mica de desnivell. Tornem a l’estació de Mataró però canviem les brúixoles: ens dirigim cap a Sant Andreu de Llavaneres per les Cinc Sènies, la zona agrícola del centre de la comarca. És un passeig una mica més llarg, de 48 minuts, però podrem gaudir dels conreus vora el mar, una vista difícil de trobar.

Esteu acostumats a fer esport en família? Doncs augmentem els nostres itineraris! Anem cap al Baix Maresme per fer un agradable passeig al costat del mar, sense cotxes que ens obliguin a estar en tensió. Connectem el Masnou amb Premià de Mar en un trajecte totalment pla que ens donarà una hora i 15 minuts d’aire amb gust a sal i tranquil·litat. Una delícia!

I si aquest t’ha agradat, tens una ruta molt similar a l’Alt Maresme, sortint de Santa Susanna en direcció Calella i passant per Pineda de Mar. El punt final està ben a prop del far, un dels més coneguts de la costa catalana. En poc més d’una hora el tindrem fet. Però per aquells que vulguin allargar el viatge, pots fer el camí contrari i anar una mica més enllà: arrancar des de Calella i arribar fins a la Punta de La Tordera, acabant al punt d’avistament d’aus del Delta i passant per l’horta del Maresme i per diversos municipis costaners.

Us proposo encara dos itineraris més, tots dos transcorren pel costat de rieres. El primer comença a Mataró i acaba a Argentona; pel camí podrem veure vestigis de l’antic tramvia que unia les dues poblacions. La distància és de 16,81 km i té una mica de desnivell, però és assequible. I acabem amb la ruta més llarga, de gairebé tres hores de tracte: és circular i connecta Santa Susanna i Pineda de Mar a través de les rieres. Passarem per punts de gran interès històric com el niu de metralladores de la Platja de les Dunes o l’aqüeducte romà de Can Cua.

Jo ja estic preparada amb les sabates esportives i el casc, vaig a buscar la bici i a pedalar! Hi ha tantes rutes que no se quina triar. Ho faré a sorts. Ah! I si fas fotografies, no t’oblidis de compartir-les amb mi a @laiaiamaresme i @costabcnmaresme amb les etiquetes #turismemaresme i #somdemaridemunt!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.