Els establiments i activitats de la comarca recomanats per la iaia del Maresme

Els establiments i activitats de la comarca recomanats per la iaia del Maresme

La iaia del Maresme ha recorregut la comarca de dalt a baix, per això sap on són els millors restaurants, ha practicat les activitats més divertides, ha visitat els museus on es pot descobrir part de la nostra història i coneix els millors allotjaments.

A la costa maresmenca es pot gaudir de grans àpats, alguns vora el mar, com al Bahari Club de Calella o a El Portinyol d’Arenys de Mar. Les vistes a la platja i al port, respectivament, van incloses al menú. Arenys de Mar també té el magnífic Restaurant 23. I a Santa Susanna, dues opcions amb propostes culinàries d’arreu del món: Il Veneziano i La Pèrgola Taqueria Mexicana. A la iaia se li fa la boca aigua!

L’estiu és sinònim a activitats aquàtiques, per això la iaia et recomana el Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres, fer una sortida en golondrina amb La Marinada per Arenys de Mar i l’escola i centre de busseig MedDive Mataró. Ben refrescants i divertides, per fer sol o acompanyat.

Per aquells que siguin més de camp, activitats relacionades amb animals, concretament amb un de ben simpàtic i rialler: el ruc. Al Maresme hi tens dues opcions, els Rucs de la Serralada, situats a Tiana, i Rukimon, els Rucs del Corredor, ubicats entre els boscos i conreus de Dosrius i Canyamars.

I per gaudir de l’ombra dels arbres, què millor que escalar-los? A Activ Natura de Santa Susanna i al Bosc Vertical -pots triar entre Mataró i Dosrius- podràs practicar les teves habilitats de penjar-te als arbres com si fossis Tarzan.

En l’apartat cultural, el Maresme treu un excel·lent. I és que hi ha una gran quantitat de museus que es poden visitar durant tot l’any. La iaia et recomana el Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar, on s’hi exposa la col·lecció d’escultura que Enric Monjo va llegar al seu poble natal. També inclou les col·leccions de Carme Rovira, Maria Ferrés i art municipal, entre d’altres. No marxem de Vilassar de Mar, perquè una altra parada obligatòria és el Museu de la Mina Vella, un antic molí hidràulic construït el 1806 i condicionat com a museu des del 2000. També hi guarda l’Estació Meteorològica de la ciutat.

Passem al món del vi amb el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, un complex situat a Teià que engloba un jaciment arqueològic d’època romana, un centre d’interpretació amb projecció audiovisual i una sala polivalent. Tot plegat, envoltat de la cultura vitivinícola del territori de la DO Alella. El darrer museu que proposa la iaia del Maresme és el d’Arenys de Mar, format pel Museu Marès de la Punta i el Museu Mollfulleda de Mineralogia.

La iaia del Maresme també ha estat als millors allotjaments turístics de la comarca. Té una llarga llista d’hotels, càmpings, hostals i apartaments. I és que el Maresme té fantàstics establiments on poder passar uns dies de descans. Recomana l’Hotel Balmes, el Golden Taurus Aquapark Resort, el Promenade, l’Onabrava, el Montagut i l’Aquamarina. També la Masia Balís, Turisme Rural Can Rosich, i els càmpings Els Pins, Globo Rojo i del Mar. No s’oblida de l’Hotel Gavina Mar, l’Hostalet d’Arenys, el Portofino o Caldescans. I també valora molt positivament Papi Hotels, els Apartaments Atzavara, les cabanes de Dosrius, Hellotime o l’Hotel Sa Voga.

La llista d’establiments recomanats per la iaia van en augment… no et perdis les noves propostes tant a la seva web dins de cada ruta com també a les seves xarxes socials!

Com pots comprovar, la iaia del Maresme és una experta en la comarca. Si tu també vols saber-ne tant com ella, segueix els seus consells i recomanacions. Ah! I no t’oblidis d’etiquetar a @laiaiadelmaresme i @costabcnmaresme a les teves fotografies!