9 grans propostes per descobrir el Maresme amb l’escola

9 grans propostes per descobrir el Maresme amb l’escola

El Maresme és mar i muntanya; és cultura i diversió, és agricultura i pesca, és natural i salvatge… Ja el coneixeu bé? Sabeu tot el que podeu trobar per a un curs espectacular?

Avui les recomanacions que us faré estan dirigides als mestres de les escoles de tots els cicles, perquè coneguin algunes de les propostes súper xules i interessants que podran tenir en compte per programar les sortides del nou curs escolar amb la Guia de turisme escolar al Maresme. Què, ens hi posem? Som-hi!

  1. Activitats lúdiques

D’activitats lúdiques en tenim un gran ventall. Des de visites als cellers per a conèixer el procés d’elaboració dels vins de la DO Alella, passant per activitats més refrescants com sortides en veler, escape rooms que es poden fer a la mateixa escola, sortides en cavall o ruc, circuits d’aventura als arbres, parcs aquàtics… o activitats tan dolces com veure la producció de neules i tastar-les. No us quedareu sense una proposta que us encaixi. N’estic del tot segura!

 

  1. Museus i centres d’interpretació

Les propostes pedagogies dels museus i centres d’interpretació estan molt ben treballades i tenen activitats i tallers per a fer per als diferents nivells. Què us sembla traslladar-nos a l’època ibera i romana? O visitar un far, una mina d’aigua o un museu de pintura? D’activitats per conèixer més la nostra comarca no us faltaran idees.

 

  1. Arxius històrics

Els arxius municipals no tenen perquè ser avorrits. Els documents amaguen històries molt apassionants i interessants. Com veieu si ens capbussem en conèixer més el nostre poble o ciutat? Segur que sabrem més sobre qui era el personatge que té el nom del meu carrer o de la vinculació del meu poble amb algun altre país.

 

  1. Rutes

És quan visites una població o un espai que xales de debò! Visites guiades per aprendre amb la música de la poesia, sobre les obres d’alguns arquitectes, sobre la natura, amb històries i llegendes, de pirates i de castells… Trieu la que més s’adapti a vosaltres… Us costarà escollir!

 

  1. Escoles de natura

Les propostes de les escoles de natura són molt interessants. Tallers de tocar i escoltar, per saber més sobre les abelles, què sabem sobre el canvi climàtic, tast de bosc… La sostenibilitat forma part de l’ADN i és que el Maresme és molt natural i l’hem de preservar.

 

  1. Visites a explotacions

Com es produeix el formatge? Com és una granja per dins? Com és fa la melmelada? I la deixalleria, com és per dins? De ben segur que trobareu una activitat per conèixer per dins una producció agrícola i ramadera que pugui fer descobrir als escolars el cicle de la natura.

 

  1. Parcs naturals

La biodiversitat dels parcs naturals del Maresme és bestial!! Teniu un gran ventall de rutes, activitats per conèixer la flora, fauna, la geologia de la comarca que no sabreu per on començar!!!

 

  1. Parcs urbans i àrees d’esbarjo

Què voleu combinar la sortida pedagògica amb algun parc urbà o una àrea d’esbarjo per dinar o fer alguna activitat? No deixeu de consultar la llista de parc que trobareu annexat. Cap sortida serà tan divertida!

 

  1. Albergs i cases de colònies

Toca preparar les colònies? El Maresme compta amb algunes cases i albergs que t’oferiran l’allotjament i els àpats, així com activitats per fer pinya i gaudir del grup classe.

Descobreix totes les propostes per a un curs potent i divertit a: www.costadebarcelonamaresme.cat o al següent enllaç: GUIA DE TURISME ESCOLAR AL MARESME

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.